Lapsesi viedään sinulta

Lapsesi viedään sinulta

perjantai 31. tammikuuta 2014

5. SLUT - sivuston toimintakuva



SLUT- sivuston  toimintakuva

Sisältö:
1. Blogisivusto, ylläpito ja moderointi  
2. Mikä on aihepiiri, eli, mistä kirjoitellaan ja keskustellaan?
3. Mikä on Anne Lindellin rooli tällä sivustolla?
4. Onko pakko kirjoittaa ja kommentoida aina omalla nimellä?
5. Tekaistut nimet kirjoituksisa ja kommenteissa
.................

 1. Blogisivusto, ylläpito ja moderointi 

Aluksi avattiin (siis minä avasin) tämä meille kaikille lastensuojeusta huolestuneille oman blogisivuston, joka mielestäni toimii paremmin ja on helpommin ja on nopeammin moderoitavissa /editoitavissa (minä hoidan tämän puolen vapaaehtoisesti) kuin esim. kotisivu tai jokin muu internetpalvelusivu. Siis, painotan vielä, että tämä on tavallisille kansalaisille, asianosaisille ja miksei myös viranomaisille ja poliitikoille avoin sivu/kanava, jonne voivat kaikki lastensuojelusta huolestuneet kirjoittaa omista kokemuksista tai kertoa mielipiteitä tai esittää parannusehdotuksia tms. tai laittaa ilmoituksia tai avunpyyntöjä tai kommentoida edellisiin ( ja pyydän, kirjoittakaa miel. omalla nimellä). Komentit ja niihin vastaukset ilmestyvät sivulle vasta sitten kun olen ehtinyt eiditoida ne, joten älä hermostu. 


2. Mikä on aihepiiri, eli,mistä kirjoitellaan ja keskustellaan?

Siis tällä blogisivustolla pureudutaan pelkästään lastensuojelun negatiivisiin asioihin ja epäkohtiin.

Painotan vielä kerran, että täällä sivustolla EI keskustella lainkaan lastensuojelun onnistuneista ja myönteisistä kokemuksista, sillä varmasti pian tulee sellaisille oma kotisivu tai blogi, missä ne kansalaiset ja miksei myös viranomaiset voivat keskustella ja kirjoitella lastenpakkohuostaanotto- ja  ja lastensuojelukokeumuksitaan, joista  heillä on pelkästään myönteistä sanottavaa.
  
Suonette kai tämän kahtiajaon, että saadaan edes jotain tolokkua asiaan?

Painotan vielä kerran, että lastensuojelu (LaSu)on erittäin tärkeätä, ja sitä varten meillä tulee olla oikea ja toimiva lainsäädäntö, mutta nyt on lainsäädännössämme porsaanreikiä, jotka sallivat virnaomaisille lakien ja asetusten väärinkäytön, ja jopa törkeän väärinkäytön, näissä lastenusojeluasioissa: esim lapsen/lasten kidnappauksen kotoa tai päiväkodista, koulusta tms. ja lapsen/lasten etäännyttäminen joko toisesta tai molemmista vanhemmistaan. Tähän epäkohtaan haluna/haluamme muutosta, ja sitä varten tarvitaan lainmuutosta ja erittäin pikaisesti. Tilanne on enemmän kuin hälyttävä.
 

3. Mikä on Anne Lindellin rooli tällä sivustolla?

Minä, Anne Lindell, olen siis sivuston ylläpitäjä, editoija ja moderaattori eli eräänlainen ”työmyyrä” ja samalla myös ”seriffi”, joka myös estää tämän sivuston sabotoinnin (ja myös sesuroinnin), hakkeroinnin ja kaikenlaisen muunkin häiriköinnin (siksi henkilö- ja yhteistiedot on laitettava kirjoituksiin, jotka halutaan julkaista artikkelina ”trollien” estämiseksi). Ilman tätä ”ylläpitoa” tämä sivu ei toimi ... se on kuin kuollut. Joten, sorry, tiedän on vain yritettävä kestää minua. Mutta jos ja kun  teen virheitä ja kirjoitan palturia, niin oikaiskaa ihmeessä, sillä enhän minä voi ja kerkiä aina tarkistaa ihan jokaista tietoa ja sanaa. (kommentti-sarakkakeeseen voit näppärästi laittaa myös oikaisut ja muut yksityisviesti minulle, ja laita silloin loppuun maininta: ”Vain sinulle Anne, ei saa julkaista”).

 
4. Onko pakko kirjoittaa ja kommentoida aina omalla nimellä?

Tosikertomukset tms. voidaan kyllä julkaista pyynnöstä ja erityisestä syystä peitenimeillä. Jos kirjoittaja haluaa, niin ylläpito salaa myös kirjoittajan nimen (median lähdesojan salassapito lakiin vedoten), mutta toivotaan kuitenkin, että tällaisen mennettelyyn emme koskaan joudu turvautumaan. Sillä, kyllä sitä ainakin olettaisi, että Suomessa on sananvapaus ... ainakin lain mukaan pitäisi olla. Tällaisen salailun ymmärtää, esim. jos kysessä olevaa henkiöä on uhkailtu tai  kiristetty vaikenemaan, niin sellaisissa tapauksissa tietenkin suojelemme kirjoittajaa tai kommentoijaa. Joten ediotijalle (minulle) vain viestiä, jos nimeänne ei saa ed. syystä jukaista, vaan haluatte kirjoittaa esim. nimimerkillä.
 

5. Tekaistut nimet kirjoituksissa ja kommenteissa

Periaatteena on, että jos tapaus on ”tuore” eikä tapauksen nimitietoja (esim. virnaomaisten nimiä) ei ole aikaisemmin julkaistu missään mediassa, niin en suosittele niitten julkaisemista ensimmäiseksi tällä sivustolla, vaikkain nimet olisivatkin  ylläpidon tiedossa.

Kinkkisissä (vaikeissa) tapauksisa Anne ottaa kirjoittajaan yhteyttä ja neuvottelee ennen kirjoituksen julkaisemista, ja voi todella kinkkisissä tapuksissa jopa  konsultoida jotain lakimiesta, jotta kirjotukset eivat aiheuttaisi kirjoittajalle itselleen tia sivuston ylläpidolle mitään oikeudellisia seuraamuksia. Siis varovaisuutta kannattaa suosia, vaikka pidämmekin ”kynän” terävinä ja annamme palaa, niissä raameissa, mikä on laillisesti kansalaisille vapaassa demokratiassa sallittua.
.............................................................

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän sarakkeeseen voit vapaasti kommentoida kirjoituksia tai toisia kommentteja. Kommenttiasi ei julkaista heti, vaan vasta editoituani sen sivulle. Jollet halua komenttiasi julkaistavan, vaan ainoastaan lähetät viestinä minulle, niin ilmoita se selvästi.