Lapsesi viedään sinulta

Lapsesi viedään sinulta

perjantai 31. tammikuuta 2014

15."Kohu-videoita" ja viranomaisten vastaiskut

........................................................................
Sisältö:
1. Metropoli-lehti Kurkelan 2:s videosta: 30.1.2014:
2. Lak. as. Yrjö Paukkunen viranomaisten "vastaiskusta" 1.2. -14:
3.YouTobes´ssa järkyttäviä videoita sossun toiminnasta (ei herkille)
4. Uusi lastensuojelun voimakäyttö Oulussa
........................................................................
1. Metropoli-lehti. Ensiksi tiedote 1.2. 2014
Metropoli verkkolehti: Kurkelan 2:sta videosta 30.1.2014:

Metropoli uutisoi 7.1. järkyttävästä huostaanottovideosta (nr.1), joka oli alkanut levitä laajalti YouTubessa. Video sai aikaan kiihtynyttä keskustelua huostaanottotilanteista ja syistä, miksi niihin päädytään, sekä toimivatko sosiaaliviranomaiset tilanteissa oikein.

Toissapäivänä (28.1) YouTubessa julkaistiin uusi video (nr.2) samassa perheessä 16.9.2013 tapahtuneesta tilanteesta, jossa sosiaaliviranomaiset hakivat toisen kaksospojista takaisin sijaishuoltoon sen jälkeen kun hän oli karannut sieltä vanhempiensa luo. Kuten videosta näkyy, huostaanotto ja sijaishuolto ovat erittäin hankalia tilanteita kaikille osapuolille. Videon kommenteissa ollaan tuohtuneita tavasta, jolla sosiaaliviranomaiset vievät pojan autoon.

Alla sanatarkka lainaus videon tekstistä, jossa sanotaan että mukana ollut sosiaaliviranomainen olisi tehnyt videon julkaisemisesta tutkintapyynnön perheen isää vastaan:

”Tämän saman perheen tilanteesta julkaisimme yllä olevan linkin takaa löytyvän videon jokin aika sitten.
Tämä nyt julkaistu video sisältää todellista faktaa siitä, miten lastensuojeluviranomaiset toimivat rikkoen valtuuksiaan. He myös käyttävät otteita, jotka eivät todella ole lapsen edun mukaisia.
Yle uutisoi, että sosiaaliviranomaisella ei ole kiinnipito-oikeutta lapseen.
On myös erittäin ikävää, että lapsia uhataan poliisilla ja toiselle lapsista huudetaan, kun heitä suorastaan raahataan ja kiskotaan autoon käyttämällä liiallisesti voimaa.
Sosiaalityöntekijä kertoo taluttaneensa lasta, mutta kaikki voivat omin silmin nähdä, miten lapsen käsistä revitään ja lapsi viedään väkivaltaisen näköisesti kohti autoa.

Tämän videon kuvaamisen jälkeen sosiaalityöntekijä soitti perheen isälle ja kertoi, että jos video julkaistaan, niin hän pitää huolen, että Isä saa syytteen. Niinhän hän nyt on toiminut. Yritettiinkö siis perhe hiljentää uhkailemalla, koska sosiaalityöntekijät tiesivät satuttaneensa lasta ja rikkoneensa valtuuksiaan?
Sanooko joku vielä, että lastensuojelu tässä maassa toimii ja että kaikki noudattavat lakia?
Toteutuuko tässä videossa nyt se lapsen etu ja oikeudenmukainen kohtelu miten iso osa luulee lastensuojelussa tapahtuvan?”

.................................................
2. Lakitoimistoyrittäjän Yrjö Paukkusen kommentti viranomaisten "vastaiskusta":


...............................................................

3. Oikeutta haetaan sosiaalisen median voimin – ainoa keino


1:nen YouTobessa julkaistu Oulun kaksoispoikien pakkohuostaanottovideo (tapahtui 4.1. 2014)


2:nen YouTobessa julkaistu kaksoispoikien pakkohuostaanottovideo (tapahtui 16.9. 2013)



Yotubessa leviää video, missa sosiaalivirnaomaiset poliisien kanssa huostaanottavat  perheesta toisen tyttären ... ei perusteita ei edes mitään paperia, että hehillä on oikeus ja etenkin pätevä syy tehdä näin.


Tuomas Pellonperän haastattelu Youtobessa omasta taistelustaan lapsensa hyväksi... tällaistako Suomen lastensuojelu on todellisuudessa. Suojellaanko lastensuojelussa lapsia vai lastensuojelijoita?


Pikku Roobe pakeni vanhempiensa kanssa Venäjälle turvaan. (isä suomalainen, äiti venäläinen). Heistä on tehty dokumentti, joka on näytetty useasti venäläisellä RT- TV- kanavalla.

Huostaanotto perustui valheille. Onko syynä, se että äiti on venäläinen. http://www.youtube.com/watch?v=Mh166ItkRpE 

.......................................................................... 

4. Uusi ''lastensuojelun'' voimankäyttö Oulussa: ''Näin viedään teiniä poikakotiin!''

YouTobe´een ladattu video sensuroitiin viranomaisten toimesta, eli poistettiin, mutta nyt  video on ladattu sinne uudestaan

Teksti: Toimittaja: Janus Putkonen, 20.2.2014, Verkkomedia.org, Päivitys 21.2.-14

Oulu on jälleen nousemassa lastensuojelun menetelmistä vellovassa keskustelussa valokeilaan kun Pertti Vihreäjärvi on päättänyt tukeutua julkisuuteen nostaakseen puheeksi lapsiin kohdistuvan kohtelun hänen poikaansa jouduttua poikakodin henkilökunnan voimatoimien kohteeksi 19.2. -14

Kaksi Toukolan poikakodin työntekijää, Saarinen ja Wallin (videon tekstin mukaan), eivät säästele voimaotteita samalla kun tilanteesta kauhistuneet 14-vuotiaan pojan kaverit tallensivat koko tapahtuman videolle.

 HUOMIO - VIDEO LADATTU UUDESTAAN NETTIIN!
Katso video nyt osoitteessa (lue sensuurista alla): 

"Aikamoista röykytystä kätensä murtaneelle pojalleni"

"Robertolla tuli koulussa vaikeuksia tammikuun lopussa. Hänellä oli palanut pinna kohteluunsa koulun "vartijan" takia ja hän oli lyönyt opettajanhuoneen seinää sanoen, "että pitäisi työntää 9-millinen opettajan perseeseen". Tilannetta todisti kaksi opettajaa ja kolme oppilasta," kertaa Pertti Vihreäjärvi taustaa tälle tilanteelle, joka johti nyt näkemäämme lastenkodin ohjaajien voimankäyttöön.

"Soittivat sitten poliisit ja poikani otettiin huostaan. Hän karkasi kolmen tunnin jälkeen ja oli kotona nämä kaksi viikkoa," hän kertoo Verkkomedialle. "Eilen oli sitten Anttilan edessä tämä tilanne, joka alkoi kun Muhoksen poikakodin porukat etsivät karanneita. Aikamoista röykytystä kahden aikuisen miehen toimesta, kurkusta kuristamista ja muuta... Oikea käsi oli murtunut pojalla jo valmiiksi ja videolta näkee, että vielä väänsivät sitä eri suuntaan."

Pertti Vihreäjärvi on torstaina 20.2. tehnyt tapahtuneesta rikosilmoituksen. Hän toivoo, että nyt annettavan julkisuuden kautta tapausta edes tutkittaisiin, koska isän mukaan on täysin kohtuutonta, että kenenkään lapselle tehdään kuten hänen poikansa on saanut kokea. Myös pojan äiti on antanut siunauksensa, että 14-vuotiaan Roberton kohtelu käsitellään julkisuudessa.

AIEMPI PÄIVITYS: "Sensuuria havaittu"
Sensuuria havaittu. Uusi lastensuojeluun liittyvä video, josta uutinen myös kertoo, on poistettu Youtubesta iltapäivällä perjantaina ja lisäksi samaan aikaan havaitsimme palvelimella liikenteen tukkimisen noin 12 minuutin ajaksi klo 16:00 jälkeen. Videon poistamisen lisäksi siis myös Verkkomedian palvelinta estettiin toimimasta.

Edellinen vastaava rekisteröity ja ilmoitettu tapahtuma on tammikuulta 2014, jolloin Verkkomedian luetuin uutinen oli Oulun kaksospoikien tapaukseen liittyvä uutisointi. Tähän myös julkisesti tuolloin kerrottuun toimintahäiriöön emme koskaan saaneet mitään teknistä selitystä eikä Verkkomedian ylläpito tai palvelun tarjoaja siis kyenneet antamaan vastausta tuolloin 1,5 tuntia kestäneelle palvelun estymisen kysymykselle.

Selvitämme jälleen tapahtunutta parhaan kykymme mukaan, mutta aihetta on epäillä jo sananvapauden rajoittamista Suomessa kaikessa siinä keskustelussa, joka liittyy lastensuojelun viranomaistoimiin. Vaadimme ehdottomasti avointa ja lain mukaista kohtelua, ja pyydän kohteliaasti tämän palveluamme häiritsevän toiminnan aiheuttajaa paljastamaan itsensä ottamalla minuun yhteyttä, jotta voimme neuvottella syntyneestä tilanteesta. Meidän käsityksemme mukaan emme ole tehneet mitään laitonta.
 Päätoimittaja, Janus Putkonen - Verkkomedia.org

 Aiempi ja perjantaina sensuroitu video

Toimittajan kommentti:
Saamme melko masentavia yhteydenottoja Verkkomediaan nykyään kautta Suomen viranomaistoimista, jotka hämmentävät tai surettavat kansalaisia. Yhteistä näille on voimattomuuden tunne siitä, ettei kukaan kuule heitä tai lapsensa kokemaa hätää. Keinot vaikuttaa tapahtumien kulkuun tuntuvat menetetyiltä. Olemme myös pahoillamme siitä, ettei hyvin rajalliset resurssimme riitä tapausten selvittämiseen.

Toimitammekin julkisuuteen vain todennettuja, selkeitä tapauksia, joilla on esittelijöinään omalla nimellään esiintyviä henkilöitä ja niillä on myös selkeä, uutisoinnin kannalta dokumentaarinen arvo. Sanojen ja tekojen kuvauksien takana on seistävä ja ymmärrämme myös tapausten julkisuuteen tuomiseen liittyvän vastuun.

On kuitenkin juuri vaihtoehtomedian, riippumattoman kansalaismedian, tehtävänä jatkaa siitä mihin valtamedia vaikenee. Olemme luonnollisesti valmiita julkaisemaan kaikkien asianomaisten kommentit liittyen Verkkomediassa julkistettuihin tapauksiin. Tavoitteenamme on synnyttää keskustelua, eikä tuomita ketään.

.................................................................

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän sarakkeeseen voit vapaasti kommentoida kirjoituksia tai toisia kommentteja. Kommenttiasi ei julkaista heti, vaan vasta editoituani sen sivulle. Jollet halua komenttiasi julkaistavan, vaan ainoastaan lähetät viestinä minulle, niin ilmoita se selvästi.